Briose cu capsuni si scortisoara

Printeaza

Briose cu capsuni si scortisoara din: făină, unt, zahar, smantana lichida, praf de copt, scortisoara, oua, sare, zahăr pudră, căpşuni, colorant alimentar roşu.

Briose_cu_capsuni_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 180 g făină
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr
  • 6 linguri smântână lichidă
  • o linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 2 ouă
  • un praf sare

Pentru cremă:

  • 180 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 albuşuri
  • 12 căpşuni
  • colorant alimentar roşu

Mod de preparare:

Pentru brioşe, se amestecă fă­ina cu praful de copt, scorţişoara şi sarea şi apoi se cern.

Untul se mixează cu zahărul, se adaugă ouăle, şe omogenizează compoziţia după fiecare, se adaugă amestecul de făină, alternativ cu smân­tână.

Se amestecă şi se toarnă compoziţia obţinută în formele de briose. Se coc 25 de minute.

Intre timp, se pregăteşte cre­ma, pentru care se bat albuşurile cu zahărul la bain-marie până ce zahărul se topeşte.

Se trage apoi vasul de pe foc, se lasă la răcit şi se adaugă untul, amestecând şi adăugând şi câteva picături de colorant roşu.

Se pune crema într-un pos, se eliberează cantităţi de cremă, peste brioşe şi se servesc cu fructe proaspete.

Briose cu capsuni si scortisoara

Briose_cu_capsuni_si_scortisoara

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Briose cu mei si amaranth

Briose cu mei si amaranth din: mei, amaranth, supa de legume, ardei copt, usturoi, suc de lamaie, pasta tahini, drojdie, miso, amidon, sare, patrunjel, faina. Meiul este o sursă excelentă de proteine, fibre și vitamine B, precum și minerale precum fierul și magneziul. Este de asemenea o sursă importantă de carbohidrați, dar are un indice […]

retete

Briose cu vinete

Briose cu vinete din: vinete, ceapa, cartofi, oua, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Usor de preparat si potrivite pentru orice ocazie.  Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 2 cartofi 6 ouă 1 legătură pătrunjel 5 linguri făină sare piper ulei     Mod de preparare: Speli vinetele decojite, le tai sferturi și le presari cu sare. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.