Briose cu parizer din: ceapa, usturoi, parizer, cornisor, unt, faina, verdeturi, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou, ulei, lapte batut, lamaie, hrean, mustar. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 150 g parizer cu şuncă 1 cornişon murat unt pentru uns 250 g făină 150 g amestec de verdeţuri 1/2 linguriţă sare 1/2 linguriţă piper […]
Briose cu capsuni si vanilie
PrinteazaBriose cu capsuni si vanilie din: faina, praf de copt, bicarbonat, sare, capsuni, ou, zahar, ulei, iaurt, sos de vanilie, menta.
- unt pentru forme
- 260 g făină
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 priză de sare
- 200 g căpşuni
- 1 ou
- 180 g zahăr
- 100 ml ulei
- 250 ml iaurt sos de vanilie (plic/cutie) şi mentă pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi sare.
Spălaţi căpşunile, lăsaţi-le la uscat şi puneţi câteva deoparte pentru decorat.
Amestecaţi căpşunile tăiate bucăţi cu compoziţia de făină. Bateţi oul şi înglobaţi zahărul, uleiul şi iaurtul.
Adăugaţi amestecul de făină şi omogenizaţi.
Umpleţi uniform aluatul in forme şi lăsaţi-l cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Tăiaţi căpşunile rămase în felii.
Scoateţi brioşele, lăsaţi-le să se răcească şi decoraţi-le cu feliile de căpşuni, sos de vanilie şi cu menta, apoi serviţi-le.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Briose cu nuca de cocos (usor de preparat)
Briose cu nuca de cocos din: nuci, nuca de cocos, sirop de artar, sare de mare, cocos, lapte de migdale, ulei de cocos, curmale, vanilie, scortisoara, ghimbir, condimente. Ingrediente: 1 ceașcă nuci maruntite ⅓ ceasca nuca de cocos mărunțită 2 linguri de sirop de arțar 1 praf sare de mare 1 cana cocos 1 cana […]
Pofta buna!