Brioşe caramel
PrinteazaO reteta gustoasa de briose cu caramel, unt, zahar faina, ciocolata amaruie, praf de copt, oua, esenta de vanilie, cacao, zahar tos, lapte, frisca.
- 200 g unt moale, tăiat cuburi
- 200g zahăr
- 200g făină
- 100 g ciocolată amăruie, tăiată mărunt
- 1 linguriţă de praf de copt
- 3 ouă
- 1 linguriţă de esenţă de vanilie
- 2 linguri de cacao
Ingrediente caramel:
- 400 g zahăr tos
- 3 gălbenuşuri
- 200 ml lapte
- 250 g unt
Ingrediente decor:
- frişcă
- sos caramel
Mod de preparare:
Se amestecă zahărul cu untul,- până când se omogenizează bine. Se adaugă ouăle unul câte unul, vanilia, praful de copt şi cacaua. Se presară făina şi se amestecă. Se adaugă în compoziţie ciocolata tăiată mărunt.
Se toarnă compoziţia în forme de brioşe. Se coc 15-20 de minute în cuptorul pre încins la 180°C.
Se prepară caramelul: se topeşte zahărul amestecând încontinuu să nu se formeze cocoloaşe ne topite şi să nu se ardă.
Se amestecă gălbenuşurile cu 4-5 linguriţe de zahăr până ce devin cremoase ca o spumă. Se adaugă crema de ou peste zahărul topit, câte o linguriţă, amestecând rapid, apoi untul şi la final laptele. Se omogenizează şi se dă deoparte de pe foc.
Cu o seringă se va lua din sosul de caramel şi se vor umple brioşele cât sunt calde, iar restul de sos se va păstra pentru decor. Când s-au răcit se ornează cu frişcă şi cu sos caramel.
Brioşe caramel
Pofta buna!