Briose cu carne de vitel si ardei capia
PrinteazaBriose cu carne de vitel si ardei capia din: carne de viţel tocată, ardei graşi verzi, ardei capia, ceapa, cartofi, telina, unt, ceapă verde, ou, patrunjel, ulei, sare, piper.
Carnea de vitel este o sursă bogată de proteine de înaltă calitate, vitamine și minerale esențiale. Conține în mod natural fier, zinc, vitaminele B și alte substanțe nutritive importante pentru funcționarea optimă a corpului.
Ingrediente:
- 500 g carne de viţel tocată
- 2 ardei graşi verzi
- 5 ardei capia
- 2 cepe
- 500 g cartofi pentru piure
- 1 ţelină mică
- 100 g unt
- ceapă verde
- 1 ou
- 1/2 legătură de pătrunjel
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toacă mărunt ceapa. Taie în cubuleţe ardeii verzi şi doi capia. Taie în rondele ardeii capia rămaşi. Căleşte ceapa până se înmoaie.
Pune ardeii cuburi, căleşte-i două minute, apoi adaugă carnea tocată. Potriveşte de sare, piper şi ţine zece minute la foc potrivit.
Lasă un sfert de oră la răcorit. Adaugă oul şi pătrunjelul tocat mărunt.
Toarnă compoziţia în forme de brioşă şi dă la cuptor 30 de minute. între timp, curăţă şi fierbe cartofii cu ţelina în apă cu sare.
Când sunt gata, fă-le piure, adaugă unt şi sare.
Scoate brioşele din formă, aşază rondele de ardei capia şi ornează cu piure, ceapă verde, piper şi un moţ de ardei.
Briose cu carne de vitel si ardei capia
Pofta buna!
Foarte bune briosele astea