Briose de cartofi cu bacon afumat
PrinteazaBriose de cartofi cu bacon afumat din: cartofi, ceapa, oua, faina, unt, bacon afumat, telemea, piper, sare, seminte de floarea soarelui.
- 50 g cartofi albi
- o ceapa
- 2 oua
- 100 g faina
- 25 g unt
- 100 g bacon afumat
- 30 g telemea
- piper
- sare
- o lingura seminte de floarea soarelui
Mod de preparare:
Cartofii curăţaţi se fierb în apă cu un praf de sare pentru 15 minute. Apoi, se pasează ca pentru piure.
Baconul se prăjeşte fără altă grăsime şi se scoate apoi pe şervete de hârtie.
După scurgere, se adaugă peste cartofi, se pun şi gălbenuşurile, ceapa tăiată mărunt, brânza şi făina.
Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă albuşul bătut spumă. Formele de copt se ung cu unt, dacă nu sunt antiadezive, se pune aluatul, se presară cu seminţe şi se coc 25 de minute.
Briose de cartofi cu bacon afumat
Pofta buna!