Briose de cartofi cu bacon afumat

Printeaza

Briose de cartofi cu bacon afumat din: cartofi, ceapa, oua, faina, unt, bacon afumat, telemea, piper, sare, seminte de floarea soarelui.

ingrediente:Briose_de_cartofi_cu_bacon_afumat

  • 50 g cartofi albi
  • o ceapa
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 25 g unt
  • 100 g bacon afumat
  • 30 g telemea
  • piper
  • sare
  • o lingura seminte de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Cartofii curăţaţi se fierb în apă cu un praf de sare pentru 15 minute. Apoi, se pasează ca pentru piure.

Baconul se prăjeşte fără altă grăsime şi se scoate apoi pe şervete de hârtie.

După scurgere, se adaugă peste cartofi, se pun şi gălbenuşurile, ceapa tăiată mărunt, brânza şi făina.

Se potriveşte gustul de sare şi piper şi se adaugă albuşul bătut spumă. Formele de copt se ung cu unt, dacă nu sunt antiadezive, se pune aluatul, se presară cu seminţe şi se coc 25 de minute.

Briose de cartofi cu bacon afumat

Briose_de_cartofi_cu_bacon_afumat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.