Briose cu cartofi dulci

Printeaza

Briose cu cartofi dulci din faina, praf de copt, oua, cartof dulce, zahar tos, ulei, scortisoara, sare, stafide, nuca, sos de ciocolata, frisca, miere.

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • praf de copt
  • două ouă
  • un cartof dulce
  • 180 g zahăr tos
  • 250 ml lapte dulce
  • 150 ml ulei
  • pudră de scorţişoară
  • pudră de cuişoare
  • un vârf de cuţit de sare
  • 50 g stafide
  • 50 g nucă
  • sos de ciocolată
  • frişca
  • miere

 

 

Mod de Preparare Briose cu cartofi dulci:

Formele de brioşe din hârtie se ung cu ulei şi se pun într-o tavă. Cartoful dulce se spală şi se fierbe în apă cu puţin zahăr sau se coace în cuptor.

Făina, o linguriţă de praf de copt, un vârf de cuţit de pudră de cuişoare, o linguriţă de pudră de scorţişoară şi sarea se amestecă şi se pun într-un castron.

Ouăle se pun într-un vas mai mare împreună cu zahărul tos şi se mixează până când îşi dublează volumul.

Se adaugă cartoful curăţat de coajă şi tăiat mărunt, uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă ingredientele uscate, se mixează şi compoziţia rezultată se toarnă în formele de brioşă.

Se pun în mijlocul fiecărei brioşe stafide şi nucă, se acoperă cu aluat, se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 30 de minute la foc mediu spre iute.

Se scot din tavă şi se lasă la răcit puţin, apoi se servesc sau se lasă să se răcească complet şi se servesc cu frişca şi sos de ciocolată.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Uitati o reteta buna de briose cu cartofi.

    Ingrediente:

    300 gr cartofi
    lapte si unt pentru piureul de cartofi
    1 lingura patrunjel
    1 lingurita tarhon
    sare
    piper
    pentru aluat:
    1 ou
    2/3 cana faina
    1/2 cana lapte
    sare
    telemea

    Mod de preparare:

    Se fierb cartofii.

    Se face un piure cu lapte si unt, se adauga patrunjelul si tarhonul tocate, se potriveste de sare si piper. incalzeste cuptorul la 200 gr. C.

    Se pregateste un aluat lichid gros si fin din ou, faina, lapte, se adauga un praf sare.

    Se ung 2 tavi de briose cu putin ulei masline, se pun pe plita sa se incinga.

    Se adauga in fiecare forma urmatoarele: cca 2 lingurite aluat, un cubulet de branza, o lingura de piure si din nou o lingurita de aluat.

    Se dau la cuptor cca 15-20 minute.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.