Briose de cartofi

Printeaza

Briose de cartofi

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • pufin unt
  • 1 pahar lapte
  • 5 g droj­die de bere
  • 1 ou
  • 250 g făină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Spălăm bine cartofii şi îi punem să fiarbă cu puţină sare. După ce au fiert îi scoatem, îi curăţăm şi îi dăm prin sită. înainte de a se răci. Punem piureul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare, piper, lapte şi drojdie de bere.

Turnăm făina, adăugăm un gălbenuş, batem albuşul spumă şi amestecăm totul cu piureul cald. Lăsăm compoziţia 1, 1/2 oră să crească.

Apoi luăm aluatul, îl împărţim în 10 bucăţi sferice, 5 mari şi 5 mici, pe care le aşezăm într-o tavă, punînd o bucată mare dedesubt şi una mică deasupra, li­pite uşor una de alta, ca să ia forma unei brioşe.

Dăm tava la cuptor moale şi după 20 minute, scoatem brioşele şi le servim.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.