Briose de cartofi
PrinteazaBriose de cartofi
- 500 g cartofi
- pufin unt
- 1 pahar lapte
- 5 g drojdie de bere
- 1 ou
- 250 g făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm bine cartofii şi îi punem să fiarbă cu puţină sare. După ce au fiert îi scoatem, îi curăţăm şi îi dăm prin sită. înainte de a se răci. Punem piureul într-o cratiţă cu o bucăţică de unt, sare, piper, lapte şi drojdie de bere.
Turnăm făina, adăugăm un gălbenuş, batem albuşul spumă şi amestecăm totul cu piureul cald. Lăsăm compoziţia 1, 1/2 oră să crească.
Apoi luăm aluatul, îl împărţim în 10 bucăţi sferice, 5 mari şi 5 mici, pe care le aşezăm într-o tavă, punînd o bucată mare dedesubt şi una mică deasupra, lipite uşor una de alta, ca să ia forma unei brioşe.
Dăm tava la cuptor moale şi după 20 minute, scoatem brioşele şi le servim.
Pofta buna!