Brioşe cu castane şi pere
PrinteazaBrioşe cu castane şi pere din: faina, unt, oua, zahar tos, praf de copt, branza de vaci, lamaie, piure de castane, migdale, miez de nuca, sare, pere, miere, menta.
- 250 g faina
- 125 g unt
- 3 oua
- 150 g zahar tos
- un pliculet praf de copt
- 200 g branza de vaci
- o lamaie
- 200 g piure de castane
- 50 g migdale
- 50 g miez de nuca
- un sfert de lingurita cu sare
- 4 pere
- 50 ml miere
- 30 g menta
Mod de preparare:
Untul moale se pune într-un bol împreună cu 75 g zahăr tos, sarea şi un ou. Se mixează, se adaugă praful de copt şi făina şi se se frământă până rezultă un aluat omogen nelipicios. Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Brânza de vaci se amestecă bine cu coaja rasă de lămâie, zahărul tos şi ouăle rămase.
Se întinde aluatul, se decupează cercuri cu o cană mai mare şi se pun în forme de brioşă unse cu unt. Se pune pe aluat piure de castane şi deasupra se toarnă din compoziţia de brânză. Se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până devin aurii şi crema de brânză s-a întărit.
Perele se taie felii subţiri şi se stropesc cu suc de lămâie. Se topeşte mierea într-o tigaie, se adaugă perele şi se prăjesc cinci minute. Se presară migdalele şi miezul de nucă tocate mărunt, se amestecă şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Briosele se servesc alaturi de perele cu miere, presarate cu menta tocata.
Brioşe cu castane şi pere
Pofta buna!