Briose cu chili

Printeaza

Briose cu chili din: faina, malai, praf de copt, ulei, oua, ardei chili, porumb, masline, broccoli, busuioc, sare, piper, branza.

Ingrediente:

  • 400 g făină
  • 135 g mălai
  • un pliculeţ cu praf de copt
  • 250 ml lapte bătut
  • 130 ml ulei de floarea-soarelui
  • 3 ouă
  • un ardei chili
  • 50 g boabe de porumb fierte
  • 50 g măsline feliate
  • 300 g broccoli
  • busuioc uscat
  • sare, piper
  • brânză sărată

Preparare Briose cu chili:

Broccoli se rupe în bucheţele mai mici, se fierbe în apă cu sare, apoi se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Laptele bătut se amestecă bine cu praful de copt, uleiul şi o lingură de busuioc uscat.

Ouăle se mixează împreună cu sarea şi piperul până când îşi dublează volumul.

Se adaugă amestecul de lapte cu busuioc, făina, mălaiul şi se mixează.

Se pun ardeiul tocat mărunt, măslinele feliate, broccoli tăiat în cubuleţe, boabele de porumb, se amestecă şi se toarnă compoziţia în forme de brioşă unse cu ulei.

Se introduc în cuptor şi se coc 25-30 de minute la foc mediu spre iute sau până când, dacă introducem o scobitoare în brioşă, nu rămâne aluat pe ea.

Se scot din forme, se lasă să se răcească timp de cinci minute şi se servesc.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Arata bine briosele astea cu chili. O sa fac si eu.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.