albusuri, faina, ulei, zahar, zeama de lamaie, coaja de portocala confiata, susan, rahat. Ingrediente: 3 albușuri 3 linguri făină 3 linguri ulei 3 linguri zahăr 1 linguriță zeamă de lămâie opțional coajă de portocală confiată susan și cubulețe de rahat pentru decor Mod de preparare: Bați albușurile spumă tare cu […]
Briose cioco-menta
PrinteazaBriose cioco-menta din: grasime, faina, praf de copt, bicarbonat, cacao, ou, zahar, ulei, lapte batut, menta, smantana dulce, zahar vanilat, praf de frisca, zahar pudra.
Ingrediente:
- grăsime pentru forme
- 275 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 3 linguri cacao pudră
- 1 ou
- 130 g zahăr
- 80 ml ulei
- 300 ml lapte bătut
- 1/2 legătură mentă
- 200 ml smântână dulce
- câte 1 pacheţel zahăr vanilat
- praf de frişcă şi zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi pudră de cacao. Bateţi oul şi adăugaţi zahăr, ulei şi lapte bătut. Puneţi amestecul de făină şi omogenizaţi.
Umpleţi uniform aluatul în forme. Puneţi 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Spălaţi menta, uscaţi-o prin tamponare şi tăiaţi frunzele mărunt. Bateţi smântână dulce, praful de frişcă şi zahărul vanilat până se întăresc, iar apoi înglobaţi cu grijă frunzele de mentă.
Lăsaţi brioşele să se răcească, tăiaţi-le în jumătate şi umpleţi-le cu crema de mentă. Inainte de a le servi decoraţi-le după plac cu cremă de mentă, zahăr pudră si frunze de mentă.
Pofta buna!
Cocktail cu sampanie si suc de cirese
cirese, lichior kirsch, suc de cirese, sampanie rece. Cireșele sunt bogate în nutrienți și au un conținut scăzut de calorii. Acestea conțin vitamina C, vitamina A, potasiu, fier, fibre și antioxidanți. Cireșele sunt, de asemenea, o sursă bună de apă și conțin cantități semnificative de zahăr natural. […]