Briose cioco-menta

Printeaza

Briose cioco-menta din: grasime, faina, praf de copt, bicarbonat, cacao, ou, zahar, ulei, lapte batut, menta, smantana dulce, zahar vanilat, praf de frisca, zahar pudra.

Ingrediente: Briose cioco-menta

  • grăsime pentru forme
  • 275 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 linguri cacao pudră
  • 1 ou
  • 130 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 300 ml lapte bătut
  • 1/2 legătură mentă
  • 200 ml smântână dulce
  • câte 1 pacheţel zahăr vanilat
  • praf de frişcă şi zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi pudră de cacao. Bateţi oul şi adăugaţi zahăr, ulei şi lapte bătut. Puneţi amestecul de făină şi omogenizaţi.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Puneţi 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Spălaţi menta, uscaţi-o prin tamponare şi tăiaţi frunzele mărunt. Bateţi smântână dulce, praful de frişcă şi zahărul vanilat până se întăresc, iar apoi înglobaţi cu grijă frunzele de mentă.

Lăsaţi brioşele să se răcească, tăiaţi-le în jumătate şi umpleţi-le cu crema de mentă. Inainte de a le servi decoraţi-le după plac cu cremă de mentă, zahăr pudră si frunze de mentă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.