Briose cioco-portocale

Printeaza

Briose cioco-portocale din: grasime, faina, praf de copt, bicarbonat, cacao, ou, zahar, ulei, lapte batut, portocala, smantana dulce, zahar vanilat, praf de frisca, zahar pudra.

Ingrediente:

  • grăsime pentru forme
  • 275 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 linguri cacao pudră
  • 1 ou
  • 130 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 300 ml lapte bătut
  • 1 portocală netratată
  • 200 ml smântână dulce
  • câte 1 pacheţel zahăr vanilat, praf de frişcă, zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Briose cioco-portocale: Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.

Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat şi cacao pudră. Bateţi oul şi adăugaţi zahăr, ulei şi lapte bătut. Puneţi amestecul de făină şi omogenizaţi.

Umpleţi uniform aluatul în forme. Puneţi 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.

Radeţi o linguriţă de coajă de portocală şi stoarceţi miezul. Bateţi smântână dulce cu praf de frişcă şi zahăr vanilat, apoi adăugaţi cu grijă 2 linguri de suc de portocală şi coaja rasă de portocală.

Lăsaţi brioşele să se răcească, tăiaţi-le în jumătate şi umpleţi-le cu crema de portocale. înainte de a le servi decoraţi-le după plac cu crema rămasă, zahăr pudră şi coajă rasă de portocală.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.