Briose cu ciocolata alba
PrinteazaBriose cu ciocolata alba din: faina, cacao, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, zahar vanilat, ulei, smantana, cafea, grasime, ciocolata alba, zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g făină
- 2 linguri cacao pudră
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 130 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 80 ml de ulei
- 250 g smântână
- 75 ml cafea tare
- grăsime pentru forme
- 150 g ciocolată albă
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare Briose cu ciocolata alba:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Amestecaţi făina cu cacao pudră, cu praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul şi amestecaţi cu zahăr, zahăr vanilat, ulei, smântână şi cafea.
Ungeţi formele pentru brioşe. Adăugaţi compoziţia de făină la amestecul cu ou şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi formele cu aluat la 1/3 din volum. Rupeţi ciocolata în bucăţi şi aşezaţi-o pe aluat.
Completaţi cu restul de aluat, neteziţi-l şi puneţi la copt cca 20-25 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le şi lăsaţi-le să se răcească. Serviţi-le presărate cu zahăr pudră.
Pofta buna!