Briose cu ciocolata si alune

Printeaza

Briose cu ciocolata si alune din: unt, zahar tos, oua, lapte, faina, praf de copt, alune, pudra de cacao, crema de ciocolata cu alune, frisca, ciocolata amaruie si alune prajite.

Ingrediente:

  • 125 g unt, inmuiat
  • 125 g zahar tos
  • 2 oua mari, batute
  • 2 linguri lapte
  • 125 g faina, cernuta
  • un praf de copt
  • 40 g pudra de cacao, ceruta
  • 40 g alune prajite, tocate
  • 125 g crema de ciocolata cu alune

Pentru crema ganas:

  • 120 ml frisca
  • 120 g ciocolata amaruie (cu 70% cacao), rupta bucati
  • 25 g alune prajite, tocate

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 5/190°C. Pregateste o tava de copt cu 9 hartii de copt briose.

Intr-un castron, bate untul cu zahar pana devine spuma. Amesteca treptat ouale batute si laptele cu 1 lingura de faina, apoi incorporeaza restul de faina, cacaoa si alunele.

Imparte jumatate din acest amestec in cele 9 forme de briose, lasand un spatiu liber in mijlocul fiecareia, apoi pune cu lingura crema de ciocolata cu alune in fiecare dintre aceste spatii, apoi acopera cu cealalta jumatate de aluat toate briosele.

Coace 20 min pana cresc briosele. Scoate-le si pune-le pe un gratar metalic, sa se raceasca.

Pentru crema ganas, incalzeste putin frisca si ciocolata intr-un vas, la bain marie. Ia de pe foc, amesteca bine; daca se taie, pune 1-2 linguri lapte.

Lasa sa se raceasca usor, intinde pe fiecare briosa si presara alune.

Briose cu ciocolata si alune

Briose_cu_ciocolata_si_alune

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.