Briose cu ciocolata calda
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu ciocolata calda din: ciocolata de menaj, unt, zahar, galbenusuri, albusuri, faina si unt.
- 350 g ciocolata de menaj
- 300 g unt
- 150 g zahar
- 12 galbenusuri
- 6 albusuri
- 150 g faina
- unt si faina pentru forme
Mod de preparare:
Topiţi ciocolata împreună cu untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă, pe care tumaţi-o în compoziţia cu ciocolată, după ce s-a răcit puţin. Bateţi noua compoziţie 5 minute pentru omogenizare.
Separat, bateţi albuşurile spumă. Când spuma se ţine bine pe tel, adăugaţi treptat făina. Turnati compozitia cu ciocolata in cea de albusuri, amestecati ingredientele usor, prin rasturnare. Turnati amestecul obtinut in castronase termorezistente, unse bine cu unt si tapetate cu faina.
Puneti-le la cuptor si coaceti-le in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, 5-10 minute. Cand s-a format o crusta tare deasupra, scoateti castroanele din cuptor.
Interiorul trebuie sa ramana moale. Lasati-le la racit 5 minute si apoi scoateti briosele pe farfurioare, cu grija, pentru a nu le sparge, pentru ca se pierde ciocolata calda din interior, care a ramas semilichida.
Le puteti servi si in castroanele in care s-au copt. Pentru aceasta reteta, puteti folosi atat ciocolata alba cat si neagra.
Briose cu ciocolata calda
Pofta buna!