Briose cu ciocolata calda

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu ciocolata calda din: ciocolata de menaj, unt, zahar, galbenusuri, albusuri, faina si unt.

Ingrediente:Briose cu ciocolata calda

  • 350 g ciocolata de menaj
  • 300 g unt
  • 150 g zahar
  • 12 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 150 g faina
  • unt si faina pentru forme

 

Mod de preparare:

Topiţi ciocolata împreună cu untul la foc mic. Bateţi gălbenuşurile cu zahărul, până când obţineţi o compoziţie cremoasă, pe care tumaţi-o în compoziţia cu ciocolată, după ce s-a răcit puţin. Bateţi noua com­poziţie 5 minute pentru omogenizare.

Separat, bateţi albuşurile spu­mă. Când spuma se ţine bine pe tel, adăugaţi treptat făina. Turnati compozitia cu ciocolata in cea de albusuri, amestecati ingredientele usor, prin rasturnare. Turnati amestecul obtinut in castronase termorezistente, unse bine cu unt si tapetate cu faina.

Puneti-le la cuptor si coaceti-le in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, 5-10 minute. Cand s-a format o crusta tare deasupra, scoateti castroanele din cuptor.

Interiorul trebuie sa ramana moale. Lasati-le la racit 5 minute si apoi scoateti briosele pe farfurioare, cu grija, pentru a nu le sparge, pentru ca se pierde ciocolata calda din interior, care a ramas semilichida.

Le puteti servi si in castroanele in care s-au copt. Pentru aceasta reteta, puteti folosi atat ciocolata alba cat si neagra.

Briose cu ciocolata calda

Briose cu ciocolata calda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.