Briose cu ciocolată şi cremă de vin roşu
PrinteazaBriose cu ciocolată şi cremă de vin roşu din: pere, suc de lamaie, zahar gelifiant, ciocolata amaruie, unt, zahar, oua, faina, scortisoara, cacao, praf de copt, vin rosu, zahar pudra, merisoare, amidon.
- 2 pere
- 2 linguri suc de lamaie
- 75 g zahar gelifiant
- 200 g ciocolata amaruie
- 250 g unt moale
- 125 g zahar
- 2 oua
- 125 g faina
- 1 lingurita scortisoara
- 1 lingura cacao
- 2 lingurite praf de copt
- 350 ml vin rosu
- 50 g zahar pudra
- 75 g merisoare
- 10 g amidon
Mod de preparare:
Se decojesc perele, se curăţă şi se taie cuburi. Se fierb în clocot cu suc de lămâie şi zahăr gelifiant 4-5 min., se lasă să se răcească.
Se rad 50 g ciocolată. Se taie cuburi 150 g ciocolată şi se topesc în bain- marie; se repartizează în strat subţire pe hârtia de copt şi se lasă să se întărească la frigider.
Apoi se rupe ciocolata şi se păstrează la frigider. Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat 125 g unt cu zahăr timp de 5 min.
Se înglobează pe rând ouăle, se adaugă făina amestecată cu scorţişoară, cacao şi praf de copt şi se omogenizează.
Se adaugă ciocolata rasă şi 75 ml vin.
Se repartizează compoziţia în forme de hârtie (nu trebuie să depăşească 2/3 din nivel).
Se coc brioşele 25-30 min. şi se lasă să se răcească. Se dă în fiert restul de vin cu zahăr pudră şi merişoare până se reduce volumul la 125 ml.
Se dizolvă amidonul în 2-3 linguri de apă şi se adaugă. Se fierbe la foc moale, amestecând, până se îngroaşă. Se lasă să se răcorească.
Se bat 125 g unt 5 min. şi se înglobează lingură cu lingură în amestecul de vin. Se lasă să se răcească până ce se îngroaşă suficient ca să se poată întinde.
Pe fiecare brioşă se aşază 1 lingură de compot de pere, apoi crema de vin şi merişoare şi se ornează cu bucăţelele de ciocolată.
Briose cu ciocolată şi cremă de vin roşu
Pofta buna!