Brioşe cu ciocolată şi merişoare
PrinteazaO reteta de briose cu ciocolata si merisoare din: faina, pudra de cacao, scortisoara, zahar brun, merisoare, ciocolata neagra, iaurt, lapte, ulei de floarea soarelui si ou.
- 250g făină amestecată cu 2 linguriţe de praf de copt
- 1 lingură pudră de cacao
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 85g de zahăr brun
- 85g de merişoare uscate
- 25g de ciocolată neagră, tocată
- 125g de iaurt
- 125ml de lapte
- 3 linguri ulei de floarea-soarelui
- 1 ou, bătut uşor
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 180º C/gaz 4. Se aşază hârtie pentru brioşe în cele 12 găuri ale unei tăvi pentru brioşe. Se cern făina, cacaua, praful de copt şi scorţişoara într-un bol. Se adaugă amestecând zahărul şi merişoarele. Se pune ciocolata la microunde 1-1½ minute pe treapta medie, se amestecă şi se lasă deoparte.
Se amestecă iaurtul şi laptele cu uleiul şi oul. Se face o gaură în mijlocul amestecului de făină şi se adaugă lichidul amestecând încet. Se toarnă jumătate din ciocolată deasupra, se încorporează cu grijă , apoi se toarnă şi restul de ciocolată şi se încorporează. Ai grijă să nu amesteci prea tare.
Se aşază compoziţia în formele de brioşe şi se lasă la cuptor 15-20 de minute până când cresc şi se întăresc.
Brioşe cu ciocolată şi merişoare
Pofta buna!