Briose cu citrice

Printeaza

Briose cu citrice din: unt, zahar, faina, praf de copt, sare, oua, lapte, lamaie si portocole.

 

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 125 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră
  • 400 g făină
  • 2 linguri cu praf de copt
  • 1/4 linguriţă cu sare
  • 2 ouă
  • 125 ml lapte
  • 15 g suc de lămâie
  • 15 g suc de portocale
  • 10 g coajă rasă de lămâie
  • 10 g coajă rasă de portocală

Pentru glazura:

  • 125 g zahăr pudră
  • 30 ml suc de portocale

Pentru decor:

  • coajă rasă de lămâie şi portocală, dată prin zahăr

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge două tăvi pentru brioşe şi tapetează-le cu forme speciale de hârtie.

Intr-un bol, bate untul cu zahărul până amestecul devine cremos şi se deschide la culoare.

Separat, amestecă toate ingredientele uscate. Bate ouăle şi laptele într-un castron mai mic. I

n compoziţia de unt amestecă alternativ ingredientele uscate şi laptele. Adaugă sucul de lămâie şi de portocale şi coaja rasă.

Cu o lingură umple formele de brioşe, până la 3/4 din înălţime. Coace-le timp de 20 de minute sau până când brioşele devin ferme şi capătă o culoare aurie.

Lasă-le să se răcească 5 minute în formă, apoi scoate-le şi lasă-le să se răcească complet.

Decorează-le cu glazură sau doar cu zahăr pudră, dacă vrei.

Pentru glazură, amestecă zahărul cu sucul de portocale pentru a obţine o pastă. Stropeşte brioşele cu aceasta şi presară coajă rasă de citrice.

Briose cu citrice

Briose_cu_citrice

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.