Briose cu citrice
PrinteazaBriose cu citrice din: unt, zahar, faina, praf de copt, sare, oua, lapte, lamaie si portocole.
Ingrediente:
Pentru blat:
- 125 g unt moale
- 200 g zahăr pudră
- 400 g făină
- 2 linguri cu praf de copt
- 1/4 linguriţă cu sare
- 2 ouă
- 125 ml lapte
- 15 g suc de lămâie
- 15 g suc de portocale
- 10 g coajă rasă de lămâie
- 10 g coajă rasă de portocală
Pentru glazura:
- 125 g zahăr pudră
- 30 ml suc de portocale
Pentru decor:
- coajă rasă de lămâie şi portocală, dată prin zahăr
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Unge două tăvi pentru brioşe şi tapetează-le cu forme speciale de hârtie.
Intr-un bol, bate untul cu zahărul până amestecul devine cremos şi se deschide la culoare.
Separat, amestecă toate ingredientele uscate. Bate ouăle şi laptele într-un castron mai mic. I
n compoziţia de unt amestecă alternativ ingredientele uscate şi laptele. Adaugă sucul de lămâie şi de portocale şi coaja rasă.
Cu o lingură umple formele de brioşe, până la 3/4 din înălţime. Coace-le timp de 20 de minute sau până când brioşele devin ferme şi capătă o culoare aurie.
Lasă-le să se răcească 5 minute în formă, apoi scoate-le şi lasă-le să se răcească complet.
Decorează-le cu glazură sau doar cu zahăr pudră, dacă vrei.
Pentru glazură, amestecă zahărul cu sucul de portocale pentru a obţine o pastă. Stropeşte brioşele cu aceasta şi presară coajă rasă de citrice.
Briose cu citrice
Pofta buna!