Briose cu cocos si lamaie

Printeaza

Briose cu cocos si lamaie din: faina, fulgi de cocos, crema de cocos, unt, oua, zahar tos, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, gem de lamaie.

Ingrediente:Briose_cu_cocos_si_lamaie

  • 300 g faina cu factor de crestere
  • 50 g fulgi de cocos, plus 3 linguri pentru ornat
  • 150 ml crema de cocos
  • 150 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 300 g zahar tos
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • zeama si coaja rasa de la 3 lamai
  • 50 g gem de lamaie

pentru ornat:

  • 250 g unt inmuiat la temperatura camerei
  • 500 g zahar pudra
  • 3-4 linguri gem de lamaie

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Pregateste tava de briose si asaza in ea formele de hartie. Cu ajutorul telului electric combina toate ingredientele – mai putin gemul – 3-4 minute, pana cand amestecul se deschide la culoare.

Umple formele pe jumatate si da la cuptor 18-20 de minute, cand cand cresc si devin elastice. Lasa sa se raceasca complet.

Intre timp, combină untul cu zahărul pudră 3-4 min. Adaugă zeama de lămâie şi combină. Toarnă într-un cornet de hârtie cu deschizătura de 1 cm în formă de stea.

Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit taie capacul brioşelor şi apoi taie-l în două şi păstrează deoparte. Unge brioşa cu gem şi apoi ornează cu crema de unt din cornet dinspre exterior spre interior.

Unge cele două bucăţele din capac cu gem şi aşază-le deasupra ca nişte aripi de fluture şi presară fulgi de cocos.

Briose cu cocos si lamaie

Briose_cu_cocos_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.