Briose cu cocos si lamaie
PrinteazaBriose cu cocos si lamaie din: faina, fulgi de cocos, crema de cocos, unt, oua, zahar tos, praf de copt, zeama de lamaie, coaja de lamaie, gem de lamaie.
- 300 g faina cu factor de crestere
- 50 g fulgi de cocos, plus 3 linguri pentru ornat
- 150 ml crema de cocos
- 150 g unt inmuiat la temperatura camerei
- 4 oua
- 300 g zahar tos
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- zeama si coaja rasa de la 3 lamai
- 50 g gem de lamaie
pentru ornat:
- 250 g unt inmuiat la temperatura camerei
- 500 g zahar pudra
- 3-4 linguri gem de lamaie
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180C. Pregateste tava de briose si asaza in ea formele de hartie. Cu ajutorul telului electric combina toate ingredientele – mai putin gemul – 3-4 minute, pana cand amestecul se deschide la culoare.
Umple formele pe jumatate si da la cuptor 18-20 de minute, cand cand cresc si devin elastice. Lasa sa se raceasca complet.
Intre timp, combină untul cu zahărul pudră 3-4 min. Adaugă zeama de lămâie şi combină. Toarnă într-un cornet de hârtie cu deschizătura de 1 cm în formă de stea.
Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit taie capacul brioşelor şi apoi taie-l în două şi păstrează deoparte. Unge brioşa cu gem şi apoi ornează cu crema de unt din cornet dinspre exterior spre interior.
Unge cele două bucăţele din capac cu gem şi aşază-le deasupra ca nişte aripi de fluture şi presară fulgi de cocos.
Briose cu cocos si lamaie
Pofta buna!