Briose Pufoase cu Ciocolată din: faina, zahar, oua, lapte, unt, praf de copt, extract de vanilie, pastaie de vanilie, ciocolata neagra. Ingrediente: 200g făină 100g zahăr 2 ouă 100ml lapte 80g unt topit 1 linguriță praf de copt 1 linguriță extract de vanilie O păstaie de vanilie (opțional) 100g ciocolată neagră sau cu lapte, […]
Briose cu cocos
PrinteazaBriose cu cocos din: oua, galbenusuri, smantana, unt, zahar, cacao, praf de copt, esenta de rom, faina, albusuri, fulgi de nuca de cocos, zahar, esenta de rom.
- 3 oua
- 2 galbenusuri
- 125 g smantana
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
- 200 g faina
pentru crema:
- 2 albusuri
- 100 g fulgi de nuca de cocos
- 10 linguri zahar
- esenta de rom
Mod de preparare:
Mixezi albuşurile împreună cu zahărul, până se formează o spumă tare.
Adaugi treptat gălbenuşurile, smântână, esenţa şi untul topit şi răcit, apoi făina, în prealabil cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.
Pentru crema de cocos, baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul pudră, apoi adaugi nuca de cocos şi esenţa şi omogenizezi.
Pui aluatul maro într-o pungă sau într-un şpriţ. Tapetezi forma pentru brioşe cu hârtii de copt speciale pentru brioşe.
Pe baza hârtiilor, torni puţin aluat maro. Aşezi deasupra, în mijloc, câte 1 linguriţă de cremă de cocos, după care acoperi cu cremă maro, astfel încât să acopere crema albă şi să umple 2/3 din volumul formei.
Coci brioşele 15-20 de minute, la foc mediu , în cuptorul preîncălzit.
După ce s-au răcit, le acoperi cu frişcă sau cu pastă de zahăr şi le decorezi cu figurine din fondant.
Briose cu cocos
Briose cu nuci pecan din: tarate de grau, pudra de proteina, gluten de grau, sare, bicarbonat de sodiu, indulcitor, scortisoara, nuci pecan, zer, ou, ulei. Consumul regulat de nuci pecan poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv: Sănătatea inimii: Grăsimile sănătoase din nucile pecan pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol rău (LDL) și […]
Pofta buna!