Briose cu crema si ananas
PrinteazaBriose cu crema si ananas din: oua, lapte, ulei, zahar, cacao, faina, praf de copt, coaja de portocala, frisca, gelatina, ananas.
Pentru aluat:
- 2 ouă
- 200 ml lapte
- 100 ml ulei
- 200 g zahăr
- 50 g cacao
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt
- coaja rasă de la 1 portocală
- zeamă din compot
Pentru cremă:
- 200 ml frişcă lichidă
- 50 g zahăr vanilinat
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr pudră
- 1/2 plic gelatină
- ananas din compot
Mod de preparare:
Mixezi ouăle cu zahărul într-un bol înalt, până se topeşte zahărul. Adaugi laptele, apoi uleiul şi continui să mixezi, apoi cerni în bol făina, praful de copt şi cacaua. La sfârşit, pui coaja de portocală proaspăt rasă fin.
Tapetezi cu hârtii speciale forma pentru brioşe. Torni compoziţie cât să ocupe 2/3 din volumul hârtiilor şi coci la foc mediu, în cuptorul preîn-călzit, pentru 20-25 de minute.
Pentru crema diplomat, baţi frişca până se întăreşte, apoi adaugi zahărul vanilinat şi baţi în continuare. Fierbi pe baie de aburi ouăle cu zahărul, amestecând încontinuu, până se îngroaşă.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Amesteci crema de gălbenuşuri rece, gelatina călduţă şi frişca. Tai ananasul în cubuleţe şi îl adaugi în cremă.
Tai brioşele în câte două foi şi le însiropezi. Repartizezi cremă peste foile de jos, o întinzi uniform şi acoperi cu foile rămase.
Decorezi cu puţină cremă şi cubuleţe de ananas. Le consumi după ce le-ai răcit 2-3 ore.
Briose cu crema si ananas
Pofta buna!