Brioșe Pufoase cu Stafide: Rețetă Rapidă și Delicioasă din: lapte, ulei vegetal, oua, zahar, faina, praf de copt, pastaie de vanilie, stafide, sare. Brioșele cu stafide sunt o delicatesă minunată, cu o textură moale și o dulceață subtilă oferită de stafidele suculente. Această rețetă clasică este iubită în întreaga lume și poate fi servită la […]
Briose cu crema de branza, nuci si vanilie
PrinteazaBriose cu crema de branza, nuci si vanilie din: făină, oua, zahar pudra, unt, nuci, parf de copt, esenta de vanilie, cremă de brânză fină, zahăr vanilat.
Ingrediente:
- 200 g făină
- 3 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 150 g unt
- 100 g nuci tocate mărunt
- 1/2 linguriţă praf de copt
- esenţă de vanilie
Pentru cremă:
- 150 g cremă de brânză fină
- 70 g unt moale
- 140 g zahăr pudră
- zahăr vanilat
Mod de preparare:
Intr-un bol, mixezi untul moale cu zahărul pudră, până când devine spumos.
Adugi ouăle, amestecând bine după fiecare, până când se încorporează.
Adaugi făina, praful de copt şi esenţa de vanilie, nucile taiate mărunt şi mixezi până se omogenizează.
Torni aluatul în formele de brioşe, tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi le pui acolo, apoi le coci în cuptorul preîncălzit, timp de 20 de minute, până când devin aurii.
Le laşi să se răcească în tavă.
Amesteci cu mixerul crema de brânză cu untul, până vei obţine o cremă fină.
Adaugi apoi zahărul pudră şi zahărul vanilat şi amesteci în continuare.
Este bine să laşi crema 1 oră la rece, apoi ornezi cu ea brioşele.
Briose cu crema de branza, nuci si vanilie
Pofta buna!
Brioșe Pufoase cu Stafide: Rețetă Rapidă și Delicioasă