Brioşe cu cremă espresso
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu crema espresso din: oua, zahar, unt, zahar vanilat, praf de copt, faina, lichior de oua, ciocolata rasa, lapte, cafea, budinca de ciocolata si unt.
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 150 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 180 g făină
- 100 ml lichior de ouă
- 100 g ciocolată rasă (sau drajeuri-decor cu ciocolată).
cremă:
- 350 ml lapte
- 1 linguriţă pudră de cafea solubilă
- 1 plic praf de budincă de ciocolată
- 100 g zahăr
- 80 g unt
- 30 g zahăr pudră
- 20 g ciocolată rasă (sau drajeuridecor cu ciocolată)
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se bat spumă ouăle cu zahăr; se adaugă untul moale şi se amestecă până se obţine o cremă omogenă. Se amestecă zahărul vanilat cu praf de copt şi făină. Se înglobează în crema de unt, împreună cu lichiorul de ouă şi fulgii de ciocolată.
Se aşază în adânciturile unei forme de brioşe unse sau în ceşcuţe termorezistente; se coc la cuptor cca 25 min. Se lasă să se răcească. Se dau în clocot 250 ml lapte şi se dizolvă cafeaua solubilă.
Se amestecă restul de lapte cu praful de budincă şi zahăr; se adaugă în laptele clocotit şi se mai lasă să fiarbă cca 1 min., amestecând.
Se acoperă cu folie transparentă şi se lasă să se răcească. Apoi se dă la frigider. Untul se bate cu zahărul pudră; se înglobează budinca rece, lingură cu lingură.
Crema se şpriţează pe brioşe şi se ornează cu ciocolată rasă.
Brioşe cu cremă espresso
Pofta buna!