Brioşe cu cremă fondant
PrinteazaBrioşe cu cremă fondant din: unt, zahar, oua, sare, esenta de vanilie, faina, praf de copt, lapte, zahar pudra, gelatina, miere.
- 110 g unt la temperatura camerei
- 110 g zahar
- 2 oua
- 1 praf sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 110 g faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 2-3 lingurita lapte
pentru fondant:
- 225 g zahar pudra
- 3 g gelatina
- 15 ml apa rece
- 25 g miere
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul până devine o compoziţie pufoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul.
Mixezi bine după fiecare. Apoi, adaugi esenţa de vanilie şi sarea.
Continui să amesteci, încorporezi făina, în care ai amestecat praful de copt, în ploaie. La final, torni laptele, suficient cât aluatul să se prelingă de pe lingură.
Incingi cuptorul. Pui gartie speciala de briose in fiecare forma si torni compozitia.
Laşi la cuptor 15-20 de minute, până cresc brioşele şi devin aurii.
Pui gelatina la înmuiat în apă 5 minute, apoi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi mierea şi încorporezi.
Apoi pui zahărul pudră şi amesteci până când obţii o pastă omogenă.
Poţi colora şi modela după dorinţă. Torni peste fiecare brioşă, folosindu-ţi imaginaţia. Laşi să se răcorească.
Brioşe cu cremă fondant
Pofta buna!
De incercat briosele astea