Briose cu crema de vanilie
PrinteazaBriose cu crema de vanilie din: faina, cacao, praf de copt, oua, zahar, ulei, lapte, bomboane.
Pentru briose:
- 125 g făină
- 25 g cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 ou
- 60 g zahăr
- 2 linguri ulei
- 100 ml lapte
Pentru cremă:
- 250 ml lapte
- 50 g zahăr
- 2 gălbenuşuri
- 25 g făină
- 1 plic zahăr vanilat
- bomboane, pentru decor
Mod de preparare:
Mixezi oul cu laptele, zahărul şi uleiul, încorporezi făina, praful de copt şi cacaua. Umpli pe trei sferturi formele de brioşe, în care ai aşezat hârtie, şi le dai la cuptor până trec testul scobitorii. Le scoţi şi le laşi la răcorit.
Pentru cremă, mixezi toate ingredientele, mai puţin zahărul vanilat. Aşezi vasul pe foc şi amesteci până când se îngroaşă compoziţia.
Dai deoparte şi presari zahărul vanilat, amesteci şi laşi la răcorit. Pui crema de vanilie într-un poş şi ornezi brioşele, iar la final le decorezi cu bomboane.
Briose cu crema de vanilie
Pofta buna!