Brioşe cu afine coapte în formă

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu afine coapte in forma din: faina, unt, zahar, ou, foi de gelatina, afine, ciocolata alba, branza de vaci, zahar vanilat si frisca.

Ingrediente:Brioşe cu afine coapte în formă

  • 250 g făină
  • 150 g unt
  • 75 g zahăr
  • 1 ou

în plus:

  • 10 foi de gelatină
  • 500 g afine
  • 150 g ciocolată albă
  • 750 g brânză de vaci
  • 2 pachete de zahăr vanilat
  • 150 g frişcă lichidă

 

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă şi se frământă, eventual se adaugă puţină apă. Aluatul se înveleşte în folie şi se lasă 30 de minute la frigider. Cuptorul se încinge la 200 de grade. Aluatul se taie în 12 bucăţi. Fiecare bucată se rulează (diametrul 14 cm) şi se pune într-o formă de brioşă unsă cu unt.

Pe aluat se pune hârtie de copt care se fixează cu boabe de fasole; formele se coc 15 până la 20 de minute, apoi hârtia se îndepărtează. Se înmoaie gelatina. Se prepară afinele şi se pasează trei pătrimi din ele. Ciocolata se rupe şi se topeşte. Se toarnă în forme. Gelatina se dizolvă şi se adaugă în piureul de afine.

Se amestecă brânza de vaci şi zahărul vanilat. Se ba­te frişca şi se încorporează în amestec. Crema se toarnă în for­me, se garniseşte cu afine şi se lasă la rece cel puţin 3 ore. Eventual se pudrează cu zahăr pudră.

Brioşe cu afine coapte în formă

Brioşe cu afine coapte în formă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.