Briose cu alune si coacaze
PrinteazaBriose cu alune si coacaze din: forme din hartie, faina, alune, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, lamaie, ou, zahar, ulei, iaurt, merisor, ciocolata.
- 12 forme din hârtie de copt
- 250 g făină
- 50 g alune măcinate
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- coaja de la 1 lămâie netratată
- 1 ou
- 140 g zahăr brun
- 80 ml ulei
- 200 g iaurt natur
- 250 g merişor (din conservă)
- 100 g ciocolată neagră şi
- alune pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amtestecaţi făina cu alunele măcinate, praf de copt, bicarbonat, scorţişoară şi coajă de lămâie.
Frecaţi oul cu zahăr, ulei şi iaurt. Inglobaţi compoziţia de făină şi coacăzele.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Topiţi ciocolata pe bain-marie şi turnaţi-o în dispozitivul de ornat. Decoraţi brioşele cu ciocolată şi alune.
Pofta buna!