Briose cu Amaretto
PrinteazaBriose cu Amaretto din: unt, vanilie, ciocolata, unt, praf de copt, zahar, sare, oua, amaretto, zahar, bomboane de ciocolata.
- unt pentru tavă
- 1 păstaie de vanilie
- 85 g ciocolată amăruie
- 225 g unt
- 150 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 160 g zahăr
- 1 priză de sare
- 5 ouă
- 8 linguri de amaretto
- 250 g zahăr pudră
- 12 bomboane de ciocolată
Mod de preparare:
Preincâlziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe. Scoateţi miezul din păstaia de vanilie.
Rupeţi ciocolata bucăţi şi topiţi-o pe bain-marie, apoi înglobaţi 150 g unt. Amestecaţi făina cu praful de copt.
Frecaţi spumă zahărul cu sarea, ouăle şi miezul de vanilie. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet, inglobaţi amestecul de unt cu ciocolată.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute in forme, apoi scoateţi-le.
Stropiţi 3 linguri de amaretto peste brioşe cât sunt încă fierbinţi. Preparaţi o glazură din restul de amaretto şi zahăr pudră.
Turnaţi peste brioşe şi puneţi câte o bomboană de ciocolată deasupra.
Pofta buna!