Briose cu banane si cocos
PrinteazaBriose cu banane si cocos din: unt, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, cocos, oua, zahar, iaurt, banane, zahar pudra.
- unt pentru forme
- 75 g unt
- 250 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 50 g fulgi de cocos
- 2 ouă
- 100 g zahăr brun
- 150 g iaurt natur
- 2 banane
- zahăr pudră pentru presărat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190 °C. Ungeţi formele pentru brioşe. Topiţi untul şi lăsaţi-l puţin să se răcească.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi până la 2 linguri de fulgi de cocos. Bateţi ouăle, adăugaţi zahăr, unt şi feurt şi amestecaţi bine. Decojiţi bananele, presaţi-le cu o furculiţă şi înglobaţi-le.
Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet. Umpleţi uniform aluatul în forme, presăraţi cu restul de cocos şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Scoateţi-le şi serviţi-le decorate cu zahăr pudră.
Pofta buna!