Briose cu branza si verdeata
PrinteazaBriose cu branza si verdeata din: oua, ulei, iaurt, faina, sare, praf de copt, bicarbonat, verdeturi, crema de branza.
- 2 ouă
- 120 ml ulei de rapiţă
- 200 g iaurt
- 200 g făină
- 1/2 de linguriţă de sare
- 200 g făină de grâu integrală
- 2 linguriţe de praf de copt
- 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
- 25 g mix de verdeţuri (congelat)
- 120 g cremă de brânză proaspătă cu verdeaţă
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă uşor într-un castron, apoi se adaugă uleiul, iaurtul şi sarea şi se amestecă până când rezultă o masă omogenă.
Se preîncălzeşte cuptorul la 180 °C. Se amestecă cele două tipuri de făină, praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Amestecul de făină se încorporează apoi în masa pe bază de ou împreună cu verdeaţa.
Se aşează 12 forme de hârtie într-o tavă de brioşe şi se umplu cu aluat până la două treimi. Pe fiecare brioşă se aşează într-o adâncitură câte o linguriţă de cremă de brânză proaspătă, apoi se toarnă în forme şi restul compoziţiei.
La final, brioşele se coc 25 de minute pe şina din mijloc a cuptorului.
Briose cu branza si verdeata
Pofta buna!