Briose cu branza si visine
PrinteazaBriose cu branza si visine din: visine, oua, zahar, gris, praf de copt, branza, sare.
- 500 g vişine conservate fără sămburi sau din visinată
- 4 ouă
- 150 g zabăr
- 200 g griş
- 1/2 plic praf de copt
- 500 g brănză dulce
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Scurgi bine vişinele din vişinată. Mixezi gălbenuşurile ctrzahărul, până obţii o cremă omogenă.
Adaugi brânza dulce, grişul, praful de copt şi, la final, albuşurile bătute spumă tare, cu un praf de sare. In compoziţia obţinută, încorporezi vişinele din vişinată.
Incingi cuptorul la foc mediu (180 °C). In 12 forme mici pentru brioşe, în prealabil tapetate cu hârtie de copt, pui compoziţie astfel încât să umpli 2/3 din volumul formelor.
Aşezi formele pe o tavă şi le introduci în cuptorul cald, pentru aproximativ 35 de minute. Când s-au rumenit, le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească.
Briose cu branza si visine
Pofta buna!