Briose cu caipirinha
PrinteazaBriose cu caipirinha din: unt, limette, faina, praf de copt, fulgi de porumb, fulgi de ciocolata alba, ou, zaha, zahar vanilat, ulei, iaurt, rachiu de trestie de zahar, zahar pudra, colorant alimentar, cereale.
- unt pentru forme
- 3 limette
- 260 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 50 g fulgi de porumb
- 50 g fulgi de ciocolată albă
- 1 ou
- 150 g zahăr brun
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 100 ml ulei
- 300 g iaurt natur
- 50 ml rachiu de trestie de zahăr
- cca 150 g zahăr pudră
- colorant alimentar verde
- cereale pentru decorat
Mod de preparare:
Preincălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Spălaţi limettele, ştergeţi-le, radeţi coaja şi stoarceţi-le. Puneţi 2 linguri de suc deoparte. Amestecaţi coaja rasă cu făină, praf de copt, fulgi de porumb şi fulgi de ciocolată.
Frecaţi oul cu sucul de limette, rachiu şi zahăr vanilat şi adăugaţi 150 g de zahăr, ulei şi iaurt. Inglobaţi compoziţia de făină până se integrează complet.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Amestecaţi zahărul pudră cu cel mult 2 linguriţe din sucul de lămâie rămas, până se omogenizează. Coloraţi apoi cu verde. întindeţi acest amestec peste brioşe, lăsaţi să se răcească, presăraţi apoi cerealele şi restul de zahăr vanilat.
Briose cu caipirinha
Pofta buna!