Briose cu caramel
PrinteazaBriose cu caramel din: faina, zahar, praf de copt, sare, ou, iaurt, esenta de vanilie, unt, frisca.
Pentru briose:
- 350 g făină
- 100 g zahăr
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 ou
- 250 g iaurt
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 6 linguri unt
Pentru caramel:
- 2 linguri unt
- 100 g zahăr brun
- 90 ml friscă
Mod de preparare:
Dai drumul la cuptor. Amesteci făina cu jumătate diricantitatea de zahăr, adaugi sarea şi praful de copt. Mixezi oul cu iaurtul şi vanilia şi încorporezi ingredientele uscate. La final, pui untul topit.
Umpli formele pe trei sferturi cu compoziţia de brioşe şi presari restul de zahăr. Dai brioşele la cuptor până trec testul scobitorii.
Pentru cremă, topeşti untul într-o cratiţă, adaugi zahărul şi amesteci până ce încep să se formeze bule la suprafaţă. Adaugi frişca şi amesteci până când se îngroaşă sosul.
Serveşti brioşele stropite cu sosul caramel.
Briose cu caramel
Pofta buna!