Briose cu carnaciori de bere si branza de burduf
PrinteazaBriose cu carnaciori de bere si branza de burduf din: carnaciori de bere, faina, smantana, branza de burduf, oua, praf de copt, ulei, sare, unt.
- 150 g cârnăciori de bere (sau cârnaţi subţiri)
- 250 g făină albă
- 200 ml smântână grasă (peste 30%)
- 50 g brânză de burduf
- 2 ouă
- 1 plic de praf de copt
- 50 ml ulei de măsline
- 1 linguriţă de sare
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Taie cârnăciorii rondele şi perpeleşte-i puţin într-o tigaie, fără să adaugi ulei. Separat, bate ouăle cu sarea, toarnă smântână şi uleiul. Adaugă brânza de burduf pasată cu furculiţa.
Omogenizează bine cu telul, apoi adaugă făina cernută şi praful de copt. Ia din compoziţie şi umple pe trei sferturi formele de brioşă, unse cu unt.
Indeasă în fiecare formă câteva rondele de cârnăcior. Pune şi câteva deasupra. Coace, la 180 de grade timp de 20 de minute sau până trece testul scobitorii.
Serveşte brioşele calde sau reci.
Pofta buna!