Briose cu carne de pasare
PrinteazaBriose cu carne de pasare din: paine, lapte batut, telina, carne de curcan, ulei, faina, ceapa, cimbru, salvie, maghiran, patrunjel, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, ou.
- 100 g pâine albă
- 300 g lapte bătut
- 100 g ţelină
- 150 g carne de curcan
- 90 ml ulei de floarea-soarelui
- 14 forme din hârtie de copt
- 200 g făină (tip 1050)
- 3 linguri ceapă prăjită
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1/2 linguriţă salvie
- 1/2 linguriţă maghiran
- 2 linguri pătrunjel tăiat
- 1/2 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă piper
- 1 1/2 linguriţă praf de copt
- 1 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
Mod de preparare:
Tăiaţi pâinea albă in cubuleţe şi înmuiaţi-o în lapte bătut. Decojiţi ţelina, spălaţi-o şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi carnea de curcan, ştergeţi-o şi tăiati-o în bucatele.
Prăjiţi 5 minute carnea cu bucăţelele de telină în 30 ml de ulei, amestecând continuu, apoi lăsaţi să se răcească.
Preîncălziţi cuptorul la 200 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru briose. Amestecaţi făina cu ceapa călită, verdeţuri, condimente, praf de copt şi bicarbonat.
Bateţi oul. Adăugaţi restul de ulei, carnea de curcan, ţelina şi cubuleţele de pâine înmuiată. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Umpleţi aluatul în forme. Lăsaţi 30 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi brioşele încă 3 minute în forme.
Serviţi brioşele cât sunt calde.
Briose cu carne de pasare
Pofta buna!