Briose cu ciocolata alba si vanilie
PrinteazaBriose cu ciocolata alba si vanilie din: unt, vanilie, ciocolata alba, faina, praf de coopt, zahar, sare, oua, zahar pudra, cacao, zahar vanilat, drajeuri.
- unt pentru tavă
- 1 păstaie de vanilie
- 85 g ciocolată albă
- 225 g unt
- 160 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 160 g zahăr
- 1 priză sare
- 5 ouă
- 175 g zahăr pudră
- 1 lingură cacao pudră
- 1 zahăr vanilat
- 100 g ciocolată albă şi drajeuri pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe. Scoateţi miezul din păstaia de vanilie.
Rupeţi ciocolata bucăţi şi topiţi-o pe bain-marie, apoi înglobaţi 150 g unt. Amestecaţi făina cu praful de copt.
Frecaţi spumă zahărul cu sarea, ouăle şi miezul de vanilie. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet. Înglobaţi amestecul de unt cu ciocolată.
Umpleţi uniform aluatlif in forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Preparaţi o cremă din restul de unt, zahăr pudră, cacao şi zahăr vanilat. Topiţi ciocolata şi turnaţi-o în dispozitivul de ornat. Decoraţi brioşele reci cu crema de unt, glazură de ciocolată şi drajeuri.
Pofta buna!