Briose cu ciocolata si mac
PrinteazaBriose cu ciocolata si mac din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, ciocolata, esenta de rom, sare, menta, seminte de mac.
- 400 g făină
- 3 ouă
- 100 g unt
- 170 ml lapte dulce
- 15 g drojdie
- 100 g zahăr tos
- 150 g ciocolată neagră
- două pliculeţe de zahăr vanilinat
- esenţă de rom
- sare
- seminţe de mac
- mentă
- coajă de portocală confiată
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă într-un castron cu o ceşcuţă de lapte şi două linguri de făină. Se acoperă castronul cu un şervet şi se lasă la dospit. In restul de lapte se adaugă zahărul tos, zahărul vanilinat, esenţa de rom, puţină sare şi două ouă. Se amestecă, se pune drojdia dospită şi se toarnă peste făina cernută.
Untul se topeşte, se lasă să se răcească şi, când e călduţ, se toarnă peste aluat şi se frământă până când rezultă un aluat moale, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 20 de minute. Din aluat se întinde o foaie, se rade ciocolata neagră deasupra şi se rulează strâns.
Se taie în felii egale ca dimensiuni, se aşază în forme de brioşe unşe cu ulei şi se lasă să dospească 15 minute. Se ung cu oul rămas, se presară seminţe de mac, se introduc în cuptorul încins din timp şi se coc, la foc mediu, 2025 de minute. Peste ciocolată se mai poate presăra coajă de portocală confiată sau mentă tocată.
Poftă bună!