Briose cu ciocolata si mac

Printeaza

Briose cu ciocolata si mac din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, ciocolata, esenta de rom, sare, menta, seminte de mac.

Ingrediente:Briose cu ciocolata si mac

  • 400 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g unt
  • 170 ml lapte dulce
  • 15 g drojdie
  • 100 g zahăr tos
  • 150 g ciocolată neagră
  • două pliculeţe de zahăr vanilinat
  • esenţă de rom
  • sare
  • seminţe de mac
  • mentă
  • coajă de portocală confiată

 

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă într-un cas­tron cu o ceşcuţă de lapte şi două linguri de făină. Se acoperă castronul cu un şervet şi se lasă la dospit. In restul de lapte se adaugă za­hărul tos, zahărul vanilinat, esen­ţa de rom, puţină sare şi două ouă. Se amestecă, se pune drojdia dospi­tă şi se toarnă peste făina cernută.

Untul se topeşte, se lasă să se răcească şi, când e călduţ, se toarnă peste aluat şi se frământă până când rezultă un aluat moale, nelipicios. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit 20 de minute. Din aluat se întinde o foaie, se rade ciocolata neagră dea­supra şi se rulează strâns.

Se taie în felii egale ca dimen­siuni, se aşază în forme de brioşe unşe cu ulei şi se lasă să dospească 15 minute. Se ung cu oul rămas, se pre­sară seminţe de mac, se intro­duc în cuptorul încins din timp şi se coc, la foc mediu, 2025 de minute. Peste ciocolată se mai poate presăra coajă de portocală confiată sau mentă tocată.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.