Briose cu ciocolata si menta
PrinteazaBriose cu ciocolata si menta din: forme din hartie, crema de branza, zahar pudra, ulei de menta, ciocolata, faina, praf de copt, bicarbonat, ou, zahar, ulei, lapte, batut, fulgi de ciocolata.
- 12 forme din hârtie de copt
- 100 g cremă de brânză
- 170 g zahăr pudră
- 8 picături ulei de mentă
- 100 g ciocolată amăruie aerată
- 260 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 ou
- 100 g zahăr
- 80 ml ulei de floarea-soarelui
- 280 ml lapte bătut
- 5 linguri de fulgi de ciocolată
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe. Amestecaţi crema de brânză cu 2 linguri de zahăr pudră, 3 picături de ulei de mentă şi 2 linguri de ciocolată amăruie.
Amestecaţi făina cu 60 g ciocolată amăruie, praf de copt şi bicarbonat. Bateţi oul, adăugaţi zahăr, ulei, lapte bătut şi 2 picături de ulei de meniă, apoi amestecaţi totul bine înglobaţi compoziţia de făină.
Puneţi în forme jumătate din cantitatea totală de aluat, intindeţi deasupra compoziţia cu cremă de brânză. Acoperiţi cu restul de aluat şi puneţi 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în tavă.
Amestecaţi restul de zahăr pudră cu 3 linguri de apă, 3 picături de ulei de mentă şi fulgi de ciocolată, până obţineţi o cremă. Ungeţi brioşele reci cu această cremă, decoraţi-le cu ciocolată amăruie aerată, apoi serviţi-le.
Pofta buna!