Briose cu ciocolata si nuci
PrinteazaBriose cu ciocolata si nuci din: zahar, ulei, apa minerala, faina, sare, praf de copt, ciocolata, nuca, rahat.
Pentru brioşe:
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 esenţă de lămâie sau de rom
- 1 cană apă minerală
- 2 căni făină
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
Pentru decor:
- 100 ciocolată de post
- nucă mărunţită
- rahat, după gust
Mod de preparare:
Pui zahărul într-un bol, torni peste el uleiul şi apa minerală şi amesteci. Adaugi făina, esenţa, sarea şi praful de copt. Pui aluatul în forme tapetate şi dai la cuptor 30 de minute, până trec testul scobitorii.
După ce scoţi brioşele, treci partea inferioară prin ciocolata topită pe baie de aburi şi prin nucă mărunţită, apoi le aşezi pe farfurie, cu partea mai lată în jos.
Când s-a întărit ciocolata, ornezi cu rahat.
Pofta buna!