Brioşe cu ciocolată si scortisoara
PrinteazaBrioşe cu ciocolată si scortisoara din: oua, lapte, ulei de masline, drojdie, zahar, faina, sare, ciocolata cu stafide, rom, zahar vanilinat, coaja de lamaie, scortisoara.
- două ouă
- 250 ml lapte dulce
- un păhărel mic de ulei de măsline
- 25 g drojdie
- 100 g zahăr
- 500 g făină
- o jumătate de linguriţă de sare
- 100 g bomboane de ciocolată cu stafide
- o lingură de rom
- două pliculeţe cu zahăr vanilinat
- coaja rasă de la o jumătate de lămîie
- un vîrf de linguriţă de scorţişoară
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în lapte şi puţin zahăr, apoi se lasă la crescut într-un loc cald.
Intr-un vas mare se pune făină şi apoi se adaugă maiaua, un ou, uleiul, zahărul, sarea, romul, zahărul vanilinat, scorţişoara şi coaja de lămîie.
Se frămîntă aluatul, se încorporează bomboanele de ciocolată, apoi se lasă la crescut la loc cald. Se formează mingiuţe cam cît o nucă şi se pun în forme unse cu ulei.
Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se ung cu ou. Se lasă în cuptor pînă cînd se rumenesc. Se servesc cu lapte.
Brioşe cu ciocolată si scortisoara
Pofta buna!