Briose cu ciocolata si vanilie
PrinteazaBriose cu ciocolata si vanilie din: unt, vanilie, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, sare, oua.
- unt pentru tavă
- 1 păstaie de vanilie
- 85 g ciocolată amăruie
- 150 g unt
- 160 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 160 g zahăr
- 1 priză de sare
- 5 ouă
- 50 g ciocolată albă şi 50 g ciocolată amăruie pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe. Scoateţi miezul din păstaia de vanilie.
Rupeţi ciocolata bucăţi şi topiţi-o pe bain-marie, apoi înglobaţi untul. Amestecaţi făina cu praful de copt.
Frecaţi spumă zahărul cu sarea, ouăle şi miezul de vanilie. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet. Inglobaţi amestecul de unt cu ciocolată.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le şi serviţi-le decorate cu glazură de ciocolată.
Pofta buna!