Briose cu cirese si frisca
PrinteazaBriose cu cirese si frisca din: forme din hartie, cirese, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, lamaie, ou, zahar, ulei, iaurt, fulgi de ciocolata, lichior de cirese, smantana dulce, cirese confiate, cacao.
- 12 forme din hârtie de copt
- 250 g cireşe (congelate)
- 300 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- coaja de la 1 lămâie netratată
- 1 ou
- 140 g zahăr brun
- 80 ml ulei
- 200 g iaurt natur
- 50 g fulgi de ciocolată
- 3 linguri lichior de cireşe
- 100 ml smântână dulce
- 12 cireşe confiate şi cacao pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Lăsaţi cireşele să se dezgheţe. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi coajă de lămâie.
Frecaţi oul cu zahăr, ulei şi iaurt. Inglobaţi compoziţia de făină, cireşele şi fulgii de ciocolată.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute să stea în forme, stropiţi-le cu lichior de cireşe cât sunt calde, apoi scoateţi-le.
Bateţi smântână dulce până devine frişca şi turnaţi-o în dispozitivul de ornat. Decoraţi brioşele cu frişca şi cireşe confiate, apoi presăraţi-le cu cacao.
Pofta buna!