Briose cu coacaze
PrinteazaBriose cu coacaze din: forme din hartie, cocaze, faina, praf de copt, bicarbonat, scortisoara, lamaie, ou, zahar brun, ulei, iaurt, ciocolata, perle de zahar.
- 12 forme din hârtie de copt
- 250 g coacăze (congelate)
- 300 g făină
- 2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- coaja de la 1 lămâie netratată
- 1 ou
- 140 g zahăr brun
- 80 ml ulei
- 200 g iaurt natur
- 100 g ciocolată amăruie
- perle de zahăr pentru decorat
Mod de preparare:
Lăsaţi coacăzele să se dezgheţe. Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, bicarbonat, scorţişoară şi coajă de lămâie.
Frecaţi oul cu zahăr, ulei şi iaurt. înglobaţi compoziţia de făină si coacăzele.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Topiţi ciocolata pe bain-marie şi turnaţi-o în dispozitivul de ornat. Decoraţi brioşele cu ciocolată şi perle de zahăr.
Pofta buna!