Briose cu crema mascarpone
PrinteazaBriose cu crema mascarpone din: unt, vanilie, ciocolata, faina, pra de copt, zahar, sare, oua, mascarpone, frisca, zahar pudra, cacao.
- unt pentru tavă
- 1 păstaie de vanilie
- 85 g ciocolată amăruie
- 225 g unt
- 160 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 160 g zahăr
- 1 priză de sare
- 5 ouă
- 100 g mascarpone
- 2 linguri de frişcă
- 1 lingură zahăr pudră
- 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Ungeţi tava pentru brioşe. Scoateţi miezul din păstaia de vanilie.
Rupeţi ciocolata bucăţi şi topiţi-o pe bain-marie, apoi înglobaţi 150 g unt. Amestecaţi făina cu praful de copt. Frecaţi spumă zahărul cu sarea, ouăle şi miezul de vanilie. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până se integrează complet. Inglobaţi amestecul de unt cu ciocolată.
Umpleţi uniform aluatul în forme şi lăsaţi cca 20 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le-aţi scos din cuptor lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme, apoi scoateţi-le.
Preparaţi o cremă din mascarpone, frişcă şi zahăr pudră: Turnaţi crema într-un dispozitiv de ornat, decoraţi brioşele cu aceasta şi presăraţi-le cu cacao.
Pofta buna!