Briose cu crenvursti
PrinteazaBriose cu crenvursti din: ceapa, praz, ardei, ulei, faina, verdeturi, boia, branza, sare, piper, praf de copt, bicarbonat, crenvurst, ou, lapte batut, maioneza.
- 6 forme din hârtie de copt
- 1 ceapă
- 100 g praz
- 100 g ardei roşu
- 2 linguri ulei
- 250 g făină
- 3 linguri de amestec de verdeţuri
- 1/2 linguriţă boia de ardei
- 100 g brânză rasă
- 1 priză de sare
- 1 priză de piper
- 2 1/2 linguriţe praf de copt
- 1/2 linguriţă bicarbonat
- 1 crenvurşt
- 1 ou
- 60 ml ulei
- 250 g lapte bătut
- 2 linguri maioneză
- verdeţuri proaspete, tocate pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180 °C. Puneţi formele din hârtii în tava pentru brioşe.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o mărunt. Curăţaţi prazul şi ardeiul, spălaţi-i, ştergeţi-i şi tăiaţi-i în bucăţele mici. Incălziţi uleiul şi căliţi legumele.
Amestecaţi făina cu amestecul de verdeţuri, boia de ardei, brânză, sare, piper, praf de copt şi bicarbonat. Inglobati amestecul de legume.
Tăiaţi crenvurstul în 6 bucăţi. Bateţi oul. Adăugaţi ulei, lapte bătut şi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se integrează complet.
Puneţi jumătate din cantitatea totală de aluat în formele pentru brioşe. Puneţi bucăţile de crenvurşt deasupra şi acoperiţi cu restul de aluat. Lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Scoateţi din cuptor şi lăsaţi brioşele cca 5 minute în forme. Scoateţi-le şi decoraţi-le cu verdeţuri tocate. Serviti-le cât sunt călduţe.
Briose cu crenvursti
Pofta buna!