Briose cu creveti
PrinteazaBriose cu creveti din: creveti, praz, oua, unt, branza, sare, piper.
- 100 g creveţi curăţaţi
- 1/2 pachet de aluat foietaj
- 100 g creveţi curăţaţi
- 1/2 pachet de aluat foietaj
- 1 fir de praz
- 2 ouă
- 1 lingură unt
- 125 g brânză
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune prazul la călit în unt. Se bat ouăle cu sare şi un praf de piper, se adaugă brânza rasă, apoi se toarnă peste prazul călit.
Formele de brioşe se căptuşesc cu pătrate decupate din aluat, iar în fiecare formă se toarnă brânza amestecată cu ou şi praz. Deasupra se aşază creveţi.
Se pun formele de brioşe în cuptorul încălzit, până se rumenesc aluatul şi umplutura.
Pofta buna!