Brioşe cu dovlecei şi migdale
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu dovlecei si migdale din: faina alba, zahar, dovlecei, migdale, oua, ulei de masline extravirgin, stafide, unt, drojdie, scortisoara, zahar vanilat si sare.
- 200 g faină albă
- 200 g zahăr
- 180 g dovlecei (zucchini)
- 50 g migdale
- 2 ouă
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 40 g stafide
- 30g unt
- 1/2 linguriţă drojdie (pulbere)
- 1/2 linguriţă scorţişoară râşnită
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare:
Unge cu unt şi tapetează cu faină formele de brioşe. Curăţă dovleceii de coajă şi spală-i. Zvântă-i cu un şervet şi rade-i pe răzătoarea mică. Pune stafidele într-o cană cu apă până se rehidratează, apoi scurge-le şi zvântă-le.
Sparge ouăle într-un castron şi amestecă-le rapid cu zahărul. Adaugă uleiul de măsline, scorţişoara, drojdia, zahărul vanilat, migdalele sfarâmate, stafidele rehidratate, un praf de sare şi 180 g de faină. Amestecă bine toate ingredientele, apoi adaugă dovleceii raşi.
Umple pe jumătate formele cu această compoziţie şi coace-le 15 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă-le să se răcorească, scoate brioşele din forme şi serveşte-le.
Brioşe cu dovlecei şi migdale
Poftă bună!