Briose cu dulceata de struguri
PrinteazaBriose cu dulceata de struguri din: faina, iaurt, praf de copt, ulei, zahar, sare, stafide, dulceata de struguri.
- 700 g făină
- 400 g iaurt
- 4 linguriţe de praf de copt
- 14 linguri de ulei
- 150 g zahăr
- sare
- 100 g stafide
- dulceaţă de struguri
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă iaurtul, uleiul şi ouăle, Separat se omogenizează făina, praful de copt, zahărul şi sarea (un virf de cuţit). Se pune această compoziţie peste cea de iaurt, se adaugă stafidele (pot fi ţinute pentru un timp la înmuiat, în coniac sau lapte) şi se amesteca, in formele de brioşe unse cu unt se toarnă compoziţie cam pînă la jumătate.
Se pun in mijloc boabe de struguri din dulceaţă, apoi se toarnă din nou compoziţie. Se coc în cuptor pînă cînd devin maronii deasupra. Se pot pudra cu zahăr.
Poftă bună!