Briose cu espresso si amaretto
PrinteazaBriose cu espresso si amaretto din: unt, faina, praf de copt, cacao, zahar, ciocolata, ou, smantana, lapte, ulei, mascarpone, espresso, amaretto.
- unt pentru forme
- 300 g făină
- 3/4 linguri praf de copt
- 1 1/2 linguri pudră de cacao
- 75 g zahăr brun
- 125 g ciocolată albă
- 125 g ciocolată amăruie
- 1 ou
- 150 g smântână
- 75 ml lapte
- 3 linguri ulei
- 200 g mascarpone
- 1 lingură pudră de espresso
- 4 linguri amaretto
- 2 linguri zahăr brun
- câte 1 linguriţă de pudră de cacao şi de espresso pentru presărat
Mod de preparare:
Preîncălzlţi cuptorul la I 180 °C. Ungeţi formele pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu praful de copt, pudră de cacao şi zahăr. Tăiaţi ciocolata şi adăugaţi-o.
Bateţi oul şi amestecaţi-l cu smântână, lapte şi ulei. Adăugaţi amestecul de făină şi frământaţi până obţineţi un aluat păstos.
Umpleţi uniform aluatul in forme şi lăsaţi-l să se coacă cca 20 de minute pe raftul din mijloc al cuptorului. După ce le scoateţi din cuptor lăsaţi brioşele să mai stea cca 5 minute în forme. Scoateţi-le apoi, lăsaţi-le să se răcească şi tăiaţi-le în două.
Amestecaţi crema mascarpone cu pudră de espresso, amaretto şi zahăr. Umpleţi brioşele reci cu cremă. Amestecaţi pudra de espresso cu pudră de cacao. Creaţi floricele de cremă deasupra şi presăraţi cu pudră
Pofta buna!