Briose cu frisca si sos caramel
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu: oua, sare, zahar, coaja de lamaie, faina, unt, nuca, crema de whisky, frisca.
- 4 ouă
- sare
- 5 linguri zahăr farin
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- coaja de la o lămâie
- 3 linguri făină
- 75 g unt
- 4 linguri nucă măcinată
Ingrediente sos:
- 100 g unt
- 8 linguri zahăr
- o lingură cremă whisky
- 250 g frişcă bătută
Mod de preparare:
Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul farin, zahărul vanilat, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi untul moale.
Făina cernută şi nucile măcinate se pun la final şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă în forme şi se coace la 120° C.
Separat, se caramelizează zahărul. Se adaugă untul şi se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se pune crema de whisky. Se scot brioşele din cuptor şi se lasă la răcorit.
Se ornează cu frişcă şi sirop caramel.
Briose cu frisca si sos caramel
Pofta buna!
Incoming search terms:
- briose cu frisca