Briose cu frisca si sos caramel

Printeaza

O reteta delicioasa de briose cu: oua, sare, zahar, coaja de lamaie, faina, unt, nuca, crema de whisky, frisca.

Ingrediente compoziţie:Briose cu frisca si sos caramel

  • 4 ouă
  • sare
  • 5 linguri za­hăr farin
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguri făină
  • 75 g unt
  • 4 linguri nucă măcinată

Ingrediente sos:

  • 100 g unt
  • 8 lin­guri zahăr
  • o lingură cremă whisky
  • 250 g frişcă bătută

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă şi se adaugă zahărul farin, zahărul vanilat, gălbenuşurile frecate cu un praf de sare şi untul moale.

Făina cernută şi nucile măcinate se pun la final şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă în forme şi se coace la 120° C.

Separat, se caramelizează zahărul. Se adaugă untul şi se lasă să fiarbă câteva minute, apoi se pune crema de whisky. Se scot brioşele din cuptor şi se lasă la răcorit.

Se ornează cu frişcă şi sirop caramel.

Briose cu frisca si sos caramel

Briose cu frisca si sos caramel

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • briose cu frisca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.