Briose cu fructe asortate
PrinteazaBriose cu fructe asortate din: forme din hartie de copt, faina, amidon, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, oua, branza dulce, sos de vanilie, lamaie, dulceata, fructe de melisa.
- 12 forme din hârtie de copt
- 100 g făină
- 50 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
- 200 g unt moale
- 175 g zahăr
- 1 pacheţel zahăr vanilat
- 3 ouă
- 250 g brânză dulce
- 1 pacheţel praf de sos de vanilie
- sucul şi coaja de la 1/2 lămâie netratată
- 100 g dulceaţă de caise
- felii de kiwi, căpşuni, mandarine şi frunze de melisă, pentru decorat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 190 °C. Puneţi formele din hârtie în tava pentru brioşe.
Amestecaţi făina cu amidon şi praf de copt. Frecaţi spumă 125 g unt cu 100 g zahăr şi cu zahărul vanilat. Adăugaţi pe rând 2 ouă. Adăugaţi compoziţia de făină şi amestecaţi până când se formează un aluat uniform. Umpleţi aluatul în formele din hârtie.
Frecaţi spumă restul de unt cu restul de zahăr şi ou. Înglobaţi brânza dulce, praful de sos de vanilie, coaja şi sucul de lămâie, apoi întin-deţi compoziţia peste aluatul din forme. Lăsaţi cca 20-25 de minute la copt pe raftul din mijloc al cuptorului.
Strecuraţi prin sită dulceaţa, puneţi-o la fiert cu o lingură de apă, apoi ungeţi brioşele. Serviţi-le decorate cu fructe şi frunze de melisă.
Pofta buna!